Open brief aan Marc Dullaert

Geachte Marc Dullaert,

Mijn naam is Doris Voss en ik heb u tijdens de presentatie van het boek ‘Alles over pesten’ van Mieke van Stigt een keer zien spreken. Zoals velen waardeer ik uw belangrijk werk zeer.

U doet uw werk altijd zeer gedreven en u was ook niet bang om, als dat nodig was, kritisch te zijn, ‘tegen te spreken’. We hebben u mee mogen maken als onafhankelijke denker en zouden u graag gesteund willen zien!

De 10.000 handtekeningen van de Petitie vandaag laten zien dat mensen met u meeleven maar ook dat mensen iets in uw verhaal bij zichzelf herkennen?

Immers, kritisch nadenken wordt uit steeds meer organisaties gebannen. Veel liever geeft men de burgers de schuld van allerlei systeemproblemen.

Nu blijkt dat u bij de huidige Nationale Ombudsman op minder enthousiasme en ondersteuning hebt kunnen rekenen. Met velen schok ik enorm toen ik van het besluit van Reinier van Zutphen hoorde. De Petitie om uw aanstelling veilig te stellen is niet voor niets een groot succes.

Ik ben een tijdje geleden met een aantal gelijkgestemden en vrienden “Ministerie van Tegenspraak” begonnen. We komen allemaal uit verschillende werkvelden. Wat ons verbindt is de wil om te proberen om onze samenleving op weg te helpen naar een betere toekomst.
Echte verandering tot stand brengen wordt binnen gevestigde instanties immers maar zelden gewaardeerd. Te vaak gaat het verdienmodel vóór de belangen van de burgers. Het gaat er dan niet meer om welk probleem op te lossen, maar hoe je zoveel mogelijk aan dat probleem kunt verdienen.Het Ministerie van Tegenspraak is na onze start vorig voorjaar momenteel met reces.  We hadden vanaf het begin geen budget, we wilden onafhankelijk kunnen werken en zijn daarom ook nooit op zoek gegaan naar sponsoren. We keken altijd een beetje jaloers naar de ombudsmannen die echte problemen bespreekbaar mochten maken zonder dat dat hun businessmodel nadelig beïnvloedde. Achteraf is gebleken dat het werken zonder budget / en zonder verdienmodel niet vol te houden is. We zijn daarom nu met reces maar staan te trappelen om een doorstart te kunnen maken.

We zouden u zeer graag als Mede Minister willen adopteren 😉 en zouden u willen uitnodigen om ons team te versterken.

In beginsel gaat het alleen om een ererol, die u zelf op eigen manier kunt invullen. Ons doel is om op allerlei gebieden een “Minister” te hebben, die kritisch is naar wat er zich in de samenleving afspeelt en die de belangen van alle burgers behartigt.
We hebben anders dan gevestigde instanties geen budget maar tegelijkertijd hebben wij ook geen last van ‘oude banden’ of verantwoordelijkheden naar sponsoren.Mocht u het Ministerie van Tegenspraak (toch) niet als de meest geschikte plek zien om uw werk voort te zetten dan begrijpen we dat natuurlijk maar willen nu in ieder geval onze steun en bewondering uitspreken.

Hartelijk dank voor uw inzet voor de samenleving en vriendelijke groet,
Doris Voss

Minister van Tegenspraak en Tijd voor Eten

en Mede Ministers
Mieke van Stigt (Minister van Tegenspraak en Demystificatie)
Lars Boelen (Minister van Tegenspraak en Gezond Verstand)
Wouter Scherphof. (Minister van Tegenspraak en Er is eerst minder onderzoek nodig)

Ministerie van Tegenspraak.
Tegenspraak is belangrijk, want zonder Tegenspraak geen Samenspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.