Re: vacature Kinderombudsman

Beste Reinier van Zutphen,

We wilden even terugkomen op onze uitnodiging voor functioneringsgesprek van 3-2 en onze daaropvolgende brief.  Waarschijnlijk  door de perikelen rondom de kwestie “Kinderombudsman” heeft u nog  niet willen of kunnen reageren.

Ik begrijp dat goed want het is ook allemaal eng wat nu loskomt. Maar ja, u kunt niet blijven zeggen ‚foute vraag’ zoals als tegen de journalist van het Jeugdjournaal.

Dat zou als besluiteloos kunnen overkomen en dat past niet bij uw huidige functie. Jammer voor u wel dat het eerste proefjaar nog net niet afgelopen was.

Het negeren van de petitie was op zijn zachts gezegd strategisch niet handig.
Niet handig van u maar ik ben ook teleurgesteld in de Tweede Kamer.

Zeer teleurstellend dat u deze kans niet hebt gepakt, het had een feest voor politici en burgers kunnen worden, iets wat we juist nu zo hard nodig hadden.

Als ministers van Tegenspraak bezien we het slagveld dat je aangericht hebt met de kwestie Kinderombudsman. We hebben het heel even aangekeken maar nu U in uw vacature vraagt om een kloon van Marc Dullaert die niet Mark Dullaert mag heten moeten we ingrijpen in verband met uw disfunctioneren, spijtig maar het is niet anders en ik hoop dat u daar begrip voor kunt opbrengen in het algemeen belang van serieuze zaken.

We zetten u dus op non actief, of als u dat niet duidelijk genoeg vindt: YOU’RE FIRED!

We gaan ons nu richten op de chaos die achtergelaten is, geen hard feelings overigens want U heeft wel het nodige in een stroomversnelling gebracht. Het is in ieder geval duidelijk geworden dat een ombudsman geen hiërarchische baas moet hebben.
Per definitie niet en ik zal mij met de Eerste Kamer beraden om dit foutje in de wetgeving spoedig recht te trekken.

Om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen zal ik met nadruk aan de installatie van een kinderombudscollectief werken. Deze club met vrije, geschikte, vakkundige mensen geesten die het werk van Marc Dullaert zullen voortzetten en niet de hele dag bezig zijn met het feestje van de baas te vieren. Daarvoor is het dossier veel te ernstig.

We begrijpen dat het niet leuk is om je geldschieter voortdurend te wijzen op schendingen van Europese Kinderverdragen en zo, maar dat is nou eenmaal je job, je kan niet met iedereen vriendjes zijn.

Het vormen van zo’n collectief heeft wel enige tijd nodig en daarom zijn we zo vrij geweest om Marc Dullaert aan te wijzen als plaatsvervangende Nationale Ombudsman. Hij neemt de touwtjes dus nu even per direct over.
Je hoeft je bureau trouwens niet leeg te ruimen want juist de ondersta la is voor hem het meest interessant. Haal de laptop en de recente interne mails voor het gemak maar ook even weer uit de prullenmand.

Met de heer Marc Dullaert aan het roer kan de sollicitatieprocedure snel afgehandeld worden, het kinderombudsbureau losgekoppeld worden en verhuizen naar een lobbyvrije locatie ergens ver weg van Den Haag en als hij daar behoefte aan heeft mag hij een beroep doen op het Ministerie van Tegenspraak, altijd paraat om dwars te denken,

Met Kindvriendelijke groet,

Doris Voss, Lars Boelen, Mieke van Stigt, Wouter Scherphof

Ministers van Tegenspraak

Satire, no joke

Ps. memo to self : we zullen de ontstane situatie rondom de perikelen kinderombudsman snel bespreken met de Tweede Kamer, de Eerste Kamer (wetgeving Ombudsman klopt niet ) én met…. ja met wie eigenlijk – bij nader inzien is ook dat een puntje van aandacht. Niemand regeert?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.