Voorstel van het Ministerie om de werkloosheid (en zo) op te lossen

Wij van het Ministerie doen niet alleen aan nieuwerwetse luchtfietserij, we lossen ook wel eens een echt probleem op. De werkloosheid en het slechte image van het UWV bijvoorbeeld.

Eerst maar de 600.000 werklozen helpen.

De banken staan 200 miljard euro bij ons in het krijt (met zoveel is de staatsschuld verhoogd om de roekeloze geldwolven van ABN, Fortis en de anderen te redden). Dat is veel geld, weggetoverd in een CBS-statistiekje. Minister Dijsselbloem wil dolgraag ABN verkopen en de aandelen cashen tegen miljarden verlies, maar wij zeggen, niets daarvan, afbetelan die schuld! Want als je het bedrag oppakt en in een excel bestandje stopt dan gebeuren er ineens hele rare dingen mee:

Screen Shot 2015-09-18 at 17.49.36

Oftewel, als we de banken 16 jaar de tijd geven om hun schuld aan ons af te lossen, dan moeten ze €12,5 miljard per jaar terugbetalen. Hiervan kun je 625.000 fulltime banen betalen die €12,50 per uur betalen. Aangezien we in dit plan alle salarissen tot €12,50 per uur onbelast laten is dit ok het netto salaris.

Het UWV een leuk bedrijf maken

Als tegenprestatie vragen we HELEMAAL NIETS. Het UWV mag zijn mislukte IT systeem van 3 miljard bij het vuil zetten. De taak wordt om mensen die iets willen doen te faciliteren. Het kan een talencursus zijn, of een eigen bedrijf, of maakt niet uit wat. Hun enige doel wordt om mensen blijer de deur uit te laten gaan dan ze naar binnen gingen. Als ze dat niet lukt dan doeken we het UWV op.

Die 600.000 mensen gaan natuurlijk eerst allemaal 3 weken op vakantie (trekt de horeca dat qua personeel?) en vervolgens gaan al die mensen doen waar ze zin in hebben: hun kinderen opvoeden, in de bibliotheek helpen, burgerbuddie worden van een nieuwlander, eigen zaak starten, noem maar op.

Velen zullen van de weeromstuit tegen leuke banen oplopen en meer gaan verdienen en dus hun uitkering niet meer willen. Banken hebben hier een enorm belang, want de deal die we met ze maken is deze: als ze volledige werkgelegenheid weten te bereiken voor minder dan 12,5 miljard, dan mogen ze het restant houden.

Mooi he, dat we als regering de bankvergunningen op de plank hebben liggen. Kwestie van memo’tje rondsturen en klaar is kees.

Morgen beginnen we. Gefeliciteerd UWV-slaven, uw drama is ten einde! Tot #Maandag!

 

Het Ministerie van Tegenspraak

Lars Boelen

Doris Voss

 

Ps. “Ja maren” die we maandag oppakken: Mensen die nu minder dan €12,50 verdienen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.